Εισαγωγή Στις Αντιλαλιές

Ο δίσκος Αντιλαλιές είναι ένας κύκλος τραγουδιών των οποίων τη μουσική συνέθεσα βασιζόμενος στη δουλειά του φημισμένου Έλληνα ποιητή και υποψηφίου Νομπελίστα Νικηφόρου Βρεττάκου.

Τα μελαγχολικά λόγια στο πρώτο τραγούδι, Δίστομο, αντικατοπτρίζει μια από τις χειρότερες αγριότητες του πολέμου στην Κεντρική Ελλάδα κοντά στην ιστορική τοποθεσία των Δελφών, όπου οι Γερμανοί Ες-Ες εκτέλεσαν αδιάκριτα πάνω από 200 άτομα, άντρες, γυναίκες και παιδιά καθώς υποχωρούσαν το 1944. Ένα άλλο κομμάτι, Της Γης το ποίημα, είναι μια κραυγή τόσο νωρίς για το περιβάλλον, και το Ένας Μικρότερος Κόσμος , αντανακλά την αφοσίωση του ποιητή στην ειρήνη και τον αφοπλισμό, Ανατολής και Δύσης.

 Αυτό το χρόνο,2012 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση του Νικηφόρου Βρεττάκου και διακρίνεται για τα φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται προς τιμή του σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό συμπεριλαμβανομένης και της Αυστραλίας. Αυτό εδώ το εκπόνημα είναι αφιερωμένο στη μνήμη για τη ζωή, και το έργο του και στους ανθρώπους του Διστόμου και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, που αγωνίζονται για ειρήνη,δικαιοσύνη και ανθρωπότητα καθώς ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια θέρμη όπως στα 1930 και 1940 και εξ αυτού ο τίτλος, Αντιλαλιές.

 Αυτό εδώ το έργο δεν θα είχε καταστεί δυνατό χωρίς την εξαιρετική και γενναιόδωρη συμμετοχή ενός αριθμού ατόμων και ιδιαίτερα της διακεκριμένης αοιδού Ανθής Σιδηροπούλου που αφοσιώθηκε και στήριξε αυτή την προσπάθεια από την πρώτη αρχή, του Κώστα Βρεττάκου που μου επέτρεψε να ξεκινήσω με την άδεια του να χρησιμοποιήσω και μελοποιήσω τα ποιήματα του πατέρα του, της Αγγέλικα Κοροβέση που γενναιόδωρα επέτρεψε την μετάλλαξη και χρησιμοποίηση του έργου της, Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, 1997 στο εξώφυλλο, την καλλιτέχνιδα του βιολοντσέλου Kaija Upenieks, την κιθαρίστρια Ann Lehmann,του δεξιοτέχνη του ήχου Ed Lee, της Gaye Burrows, του Nick Canosa και φυσικά της συζύγου μου Louise και όλης της οικογένειάς μου των οποίων η ενθάρρυνση και η στήριξη δεν έχει όρια.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΟΡΡΗΣ                                                    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ

Wollongong, Australia

 Αντιλαλιές CD $20 AUD

Αποστολή/παράδοση : Δωρεάν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>